Matkailu on mukavaa, ainakin monien mielestä. Matkailussa on aina tietenkin riskinsä. Yleensä toiseen maahan matkustettaessa tarvitsee rokotuksen jotakin tautia vastaan. Jotkut ihmiset pelkäävät lentämistä, mutta oikeastaan on paljon todennäköisempää kuolla auto-onnettomuudessa, kuin lento-onnettomuudessa. Lentokoneella matkustaminen on turvallisempaa, mutta saastuttaa enemmän. Nyt kun ilmastonmuutos on ajankohtainen asia, meidän halutaan matkustavan lentokoneilla vähemmän. Olen itsekkin tietysti huolestunut ilmastonmuutoksesta, mutta olen sitä mieltä, että lentämisestä en luovu. Konetta käytän nimittäin niin harvoin ja koneet ovat aina kuitenkin täynnä ihmisiä. Miksi siis minun pitäisi jättää loma väliin, koska lentäminen saastuttaa? Minusta ei pidäkään, ja siksi olen lähdössä Intiaan!

Maat, joissa olen lomaillut:

USA:Kävimme Yhdysvalloissa keväällä 2002. Olin silloin niin nuori, että kaikkea en matkalta muista. Yövyimme silloin New Jerseyssä. Katsastimme tietysti New Yorkin! WTC:n tornien kaatumisesta ei silloin ollut paljoakaan aikaa, joten kuopat olivat tuoreet, ja pölyä oli vieläkin kaikkialla. Kyllä USA on käymisen arvoinen paikka, ja haluaisin ehdottomasti käydä toisellakin rannikolla. En todellakaan hyväksy kaikkia maan valintoja, kuten sotaa Irakin kanssa, mutta suosittelen kyllä käymistä!

Egypti:Egyptissä kävimme maaliskuussa 2004. Egypti on todella kaunis maa. Ainut negatiivinen sanottava Egyptistä on kaupankäynti. Sinut voidaan tulla vaikka raahaamaan kadulta kauppaan. Tinkimen oli myös ikävää. Ostoksia ei saanut oikein tehdä rauhassa. Egyptiläinen kaupankäynti on ehkä hieman ahdistavaa pohjoismaalaisille. Mahtavaa Egyptissä ovat rannat ja snorklaus mahdollisuudet. Vesi on aivan turkoosin väristä, ja kalat jopa näkee veden läpi! Toine asia, johon Egyptissä rakastuin, on historia. Oli aivan järisyttävä kokemus kävellä faraoiden haudoissa, ja miettiä, että nämä todella kauniit kuvat on joku maalannut tässä samassa kohdassa jopa 4000 vuotta sitten. Egypti on mahtava kokemus sille joka haluaa ihanan rantaloman, tai mahtavan historiallisen kokemuksen.

Brasilia:Kävimme Brasiliassa marraskuussa 2005. Ensivaikutelmani maasta oli kauhistunut. Siellä haisi jotenkin oudolta, ja ruoka oli hieman omituista. Pitkällä lentomatkalla oli varmasti osuutensa asiaan, sillä aamulla herättyäni hotellihuoneesta, olin pirteä, ja Brasilia ihana. Maa on todella mahtava rantaloma kohde, eikä todellakaan mikään turisti rysä. Brasiliassa sai rauhassa loikoilla rannalla, ilman että kukaan tuli häiritsemään. Ihmiset olivat ihanan ystävällisiä! Ainut haittapuoli oli se, että hyvin harva puhui englantia. Elekielellä kyllä pärjäsi melko pitkälle. Shoppaus mahdollisuudet ovat mahtavat, jos viitsii lähteä lähimpään kaupunkiin. Recifé´ssä oli todella suuri, viisikerroksinen ostari. Halvalla löysi paljon. Kesä sandaalit sieltä kannattaa ainakin ostaa, varsinkin jos pitää korkeista koroista.

Siinä olivat maat missä olen käynyt! India, here I come!